Pohod po poteh Soseske zidanice Drašiči 2019

V soboto, 16. novembra 2019, bo potekal že 20. tradicionalni Pohod po poteh Soseske zidanice Drašiči, rekreativno vinski dogodek, kjer se pohodniki sprehodijo med gozdovi, vinogradi in zidanicami.

Zbor in registracija pohodnikov ob 9.00 uri Soseski zidanici v Drašičih. Pričetek pohoda je ob 9.45 uri. Več informacij in program pohoda najdete v zloženki spodaj. 

Vljudno vabljeni.


 

Ocenjevanje vin 2019

V soboto, 19. januarja 2019, bo potekalo 29. ocenjevanje vin v Soseski zidanici Drašiči.

Sprejemanje vzorcev bo v torek, 15. januarja 2019, med 17. in 20. uro (prostori Soseske zidanice). Cena po vzorcu za člane Soseske je 8 €, za nečlane pa 10 €. 

Podelitev priznanj bo v soboto, 19. januarja, ob 18. uri v Soseski Drašiči.

Vljudno vabljeni!


 

Ocenjevanje vin 2018

V soboto, 20. januarja 2018, je potekalo 28. tradicionalno ocenjevanje vin v Soseski zidanici Drašiči. Strokovni komisiji pod vodstvom dr. Julija Nemaniča in Andreja Bajuka sta ocenili okoli sto vin. Šampiona Belokranjca je pridelala Novosel Martina iz Drašičev, kraljico Metliške črnine družina Plut iz Drašičev, šampiona ocenjevanja in šampiona tekočega letnika pa Vinska klet Prus iz Krmačine.


FOTOGRAFIJE OCENJEVANJA | REZULTATI OCENJEVANJA

Ocenjevanje vin 2017

V soboto, 21. januarja 2017, je potekalo že 27. tradicionalno ocenjevanje vin v Soseski zidanici Drašiči. Strokovni komisiji pod vodstvom dr. Julija Nemaniča in Andreja Bajuka sta ocenili nekaj čez sto vin. Šampiona Belokranjca je pridelala družina Petruša iz Železnikov, kraljico Metliške črnine Stopar Janez iz Metlike, šampiona ocenjevanja Vinska klet Prus s Krmačine, šampiona tekočega letnika pa družina Mavretič iz Vidošič.


FOTOGRAFIJE OCENJEVANJA | REZULTATI PO VINARJIH | REZULTATI PO SORTAH