Rezultati ocenjevanja vin 2024

V soboto, 20. januarja 2024, je potekalo 33. ocenjevanje vin v Soseski zidanici Drašiči.

Šampiona Belokranjca PTP je pridelala Soseska zidanica Drašiči, šampiona Metliške črnine PTP družina Plut iz Drašič, šampiona tekočega letnika Vinska klet Prus iz Krmačine (rumeni muškat jagodni izbor 2023), šampiona ocenjevanja (najvišje ocenjeno vino) pa družina Mavretič iz Drašič (sauvignon suhi jagodni izbor 2003).

REZULTATI PO SORTAH | REZULTATI PO VINOGRADNIKIH

 

Pohod po poteh Soseske Drašiči 2022

Sporočamo, da LETOS Pohod po poteh Soseske Drašiči ODPADE.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Pohod po poteh Soseske zidanice Drašiči 2021

 

Obveščamo vas, da je Pohod po poteh Soseske zidanice Drašiči, ki bi moral potekati 13. novembra 2021, ODPOVEDAN zaradi trenutnih epidemioloških razmer v povezavi s COVID-19.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Jubilejno 30. ocenjevanje vin 2020

V soboto, 18. januarja 2020, je potekalo 30. jubilejno ocenjevanje vin v Soseski zidanici Drašiči.

Šampiona Belokranjca PTP je pridelala družina Simčič iz Železnikov, šampiona Metliške črnine PTP Jože Stariha iz Drašičev, šampiona suhih vin tekočega letnika družina Hoznar iz Ručetne vasi (modra frankinja), najvišje ocenjeno vino pa Vinska klet Prus iz Krmačine (rumeni muškat suhi jagodni izbor 2011).

REZULTATI PO SORTAH | REZULTATI PO VINARJIH

 

 

Pohod po poteh Soseske zidanice Drašiči 2019

V soboto, 16. novembra 2019, bo potekal že 20. tradicionalni Pohod po poteh Soseske zidanice Drašiči, rekreativno vinski dogodek, kjer se pohodniki sprehodijo med gozdovi, vinogradi in zidanicami.

Zbor in registracija pohodnikov ob 9.00 uri Soseski zidanici v Drašičih. Pričetek pohoda je ob 9.45 uri. Več informacij in program pohoda najdete v zloženki spodaj. 

Vljudno vabljeni.