18. pohod po poteh Soseske zidanice Drašiči 2017

Že 18. leto zapored Soseska zidanica Drašiči vabi pohodnike na tradicionalni jesenski pohod, ki se vije med vinorodnimi griči, zidanicami in gozdovi. V soboto, 18. 11. 2017, se torej odpravite v Belo krajino v Drašiče in okusite tamkajšnjo vinsko kapljico, kulinariko in naravo.

Za prijatelje Drašič je udeležba obvezna!


 

Vabilo na razstavo "Na rovaš!"

V soboto, 17. junija 2017, je bila v metliškem gradu odprta osrednja letna razstava Belokranjskega muzeja Metlika "Na rovaš!", ki bo na ogled vse do maja 2018. Več o razstavi si lahko preberete na povezavi NA ROVAŠ!

VIDEO IN GALERIJA ODPRTJA RAZSTAVE

Vljudno vabljeni.


 

Ocenjevanje vin 2017

V soboto, 21. januarja 2017, je potekalo že 27. tradicionalno ocenjevanje vin v Soseski zidanici Drašiči. Strokovni komisiji pod vodstvom dr. Julija Nemaniča in Andreja Bajuka sta ocenili nekaj čez sto vin. Šampiona Belokranjca je pridelala družina Petruša iz Železnikov, kraljico Metliške črnine Stopar Janez iz Metlike, šampiona ocenjevanja Vinska klet Prus s Krmačine, šampiona tekočega letnika pa družina Mavretič iz Vidošič.


FOTOGRAFIJE OCENJEVANJA | REZULTATI PO VINARJIH | REZULTATI PO SORTAH

 

Vse dobro v letu 2017

Spoštovani prijatelji Drašičev, naj novo leto prinese zdravja, miru in osebne sreče, vino pa naj z zmernim in preudarnim uživanjem bogati dušo in prinaša lepe trenutke.

Vse dobro v letu 2017!


 

17. POHOD PO POTEH SOSESKE ZIDANICE DRAŠIČI

Sedemnajsti Pohod po poteh Soseske zidanice Drašiči je zaznamoval dež in nekoliko hladnejše vreme, kar pa ni odvrnilo mnogih pohodnikov, ki so se podali na vsakoletno raziskovanje gozdov, vinskih gričev ter predvsem belokranjske zlate kapljice. 

Hvala, ker pomagate soustvarjati zgodbo že 17. leto zapored in nasvidenje prihodnje leto!

VIDEO PRISPEVEK 1 VIDEO PRISPEVEK 2